3/13/2004

goklunch

Alles moet je een eerste keer ontdekken: vlakbij het appartement zit het Friendship restaurant. Het blijkt een buitengewoon vriendelijk plekje met aangename spagetti en schnitzel-creatie. Op de vensterbank intrigerende magazines over het culturele erfgoed van Tsechiƫ, en vooral veel over Vaclav Havel.



Bij het weggaan even naar links gekeken toen we stonden af te rekenen. Daar zie ik een groep mannen over iets heen gebogen in een ruimte voornamelijk verlicht door het geflikker van speelmachines aan de muren. Maar niemand leek darin in geinteresserd. Nu is gokken een tijd lang compleet verboden geweest, maar sinds kort zijn wel deze "slot machines" toegestaan.

Als ik even een blik over de ruggen van de mannen werp zie ik tot mijn verbazing een roulette-automaat. Waarschijnlijk valt dit dan toch onder speelautomaten. De mannen vinden het in elk geval buitengewoon intrigerend. Als we buiten komen lopen we bijna tegen een agent op die een sigaretje staat te roken. Zou hij enig idee hebben?

0 Comments:

Post a Comment

<< Home
















Blogarama - The Blogs Directory Listed on BlogShares Travel Blogs - Blog Top Sites Subscribe with Bloglines Global Voices Online - The world is talking. Are you listening?
Mongolia Sites