3/20/2004

Vandaag Mevrouw Kim geholpen met wat vertalingen naar het Engels. Tussendoor een lunch gehad van Mongools-Koreaanse fusion cooking met Purevbat Lama, de belangrijkste boeddhistische kunstenaar in Mongolië en een club van wetenschappers.





Purevbat lama

Vanavond gekeken naar Lost in Translation, die hier al op dvd verkrijgbaar is.

De film gaat over twee mensen die verloren zijn in het flitsenende Japan, maar zich even in elkaar mogen verliezen.

Fijn rustig, mooi en subtiel. Een film van het kleine gebaar.



3/19/2004

Mocht vandaag de Britse ambassadeur en iemand van het ministerie in London rondleiden in het Gandan klooster. Dat deed ik samen met Sansarbat, de fantastisch vrolijke monnik van het klooster daar.

Het was de 29e dag van de maankalender waarop er de speciale Gangulag ceremonies zijn voor de beschermgodheden. We hebben een hele uitgebreide rondleiding gehad, inclusief een bezoek aan de bibliotheek, en zijn ook nog even langs geweest bij het Mongolian Institute of Buddhist art van de grote kunstenaar Purevbat en zijn Koreaanse vrouw Kim. Zij heeft me uitgenodigd om volgende week naar Korea te gaan. Even kijken of dat gaat lukken!



zie hier meer informatie over het Gandan klooster

3/18/2004

Mijn moeder wees me hierop. Voor mij een beetje ver, maar voor jullie in Nederland: nog een paar daagjes....Ulrike Ottinger



Heb ooit in New York een aantal foto's van haar gezien in het kader van het Mongolië festival daar.

Ben door Ippei, een Japanse vriend van me gevraagd om mee te doen met het 19th World Congress of the International Association for the History of Religions . Ziet er wel leuk uit, en ook lek om Japan eens te zien. Ik hoor het wel als er nog meer geinteresseerden zijn.





Heb ook nog een nieuw plaatje op Mongoluls gezet van het oude Ikh Khuree Klooster wat zich ooit bevond op de locatie waar nu Ulaanbaatar is.

Chingis Khaan Opera



Kwam nog een foldertje tegen van de Chingis Khaan Opera die ik vorig jaar had gezien. Het was een spektakel met Mongoolse keelzang en meer verwijzingingen naar de lokale tradities.



3/17/2004

We zijn bezig met een nieuwe site voor crtp voor hun Chhairo Gompa project in Nepal. Jullie mogen - heel stiekem - alvast een voorproefje hebben

3/15/2004

Had a meeting today with people representing Danzan Ravjaa's Khamariin Monastery in the Gobi. They want to reforest the area around the monastery that has become a sea of sand.





A Buddha Statue and Stupa at the Khamariin Monastery in the desertificated area near Sainshand.



After that I joined Hishgue for lunch at Le Bistro Francais. At the moment again trying to empty my inbox: everyone that is waiting for an e-mail: I am working on it!

3/14/2004

Vanavond samen met Chris en Peter van de TDB naar de Opera op het Sukhbaatarplein. Daar mochten we een Mongoolse versie van Bizet's Carmen aanschouwen`, die sinds 1984 in het Theater loopt. Het programma was een beetje een zoekplaatje doordat de namen, die eerst naar het Cyrillisch waren getranscribeerd simpelweg weer terug waren getranscribeerd. Jose was Khoze geworden en Zuniger stond vermeld als Tsuniga.



Na dit spektakel vervolgden we naar een Japanse Barbeque in een restaurant dat Shanghai heette en zichzelf aanprees met Chinese karakters die volgens Chris zoiets betenkende als "koning van het vlees".





Het podium, nou ja gordijn, van de Opera

Bogd Khaan

Vanmorgen wezen wandelen op de Bogd Khaan heuvelrug. Nog even bij de ARC stele gaan kijken die inmiddels door de vogels is gedecoreerd met een aantal witte strepen, maar wel actief wordt geeerd waar nieuwe khadags en schoteltjes voor offers de getuigen van zijn.

Daarna kwamen we terecht midden in de leukste winteractiviteit voor veel stedelingen: een helling ideaal voor sleeën, skieën en snowboarden. De UB-ers hadden erg veel pret en wij een croissantje!


De Ovoo bij de ARC stele, met uitzicht op Ulaanbaatar
















Blogarama - The Blogs Directory Listed on BlogShares Travel Blogs - Blog Top Sites Subscribe with Bloglines Global Voices Online - The world is talking. Are you listening?
Mongolia Sites